1 x 1 konserwacji
Informacje dot. produktu "1 x 1 konserwacji"
Opis
Bardzo fajna podstawowa książka, która zajmuje się technikami konserwowania. Wyjaśnia dokładnie, które słoiki i zamknięcia są odpowiednie do jakich celów oraz jak je prawidłowo konserwować i przechowywać.
Na północy konserwujemy, na południu konserwujemy! Ale terminy te można stosować zamiennie: Wiodący producenci słoików do konserwowania scharakteryzowali użycie językowe, z jednej strony firma Weck-Glas, z drugiej Rexglas z firmy Müller Glas. Przepisów na konserwowanie i puszkowanie jest mnóstwo, ale często popełniane są podstawowe błędy, a produkty szybko się psują, a nawet stają się trujące. Istnieje wiele fałszywych wskazówek i błędów, zwłaszcza w Internecie, ale także w książkach, które autor wyjaśnia punkt po punkcie. W zależności od tego, czy butelkowane są słodkie dżemy, warzywa marynowane w occie czy tłuste potrawy, należy użyć różnych słoików i zamknięć lub pokrywek, aby zapewnić okres przydatności do spożycia. Znajdziesz tu również wszystkie niezbędne informacje i wskazówki dotyczące prawidłowej pasteryzacji i sterylizacji, napełniania i konserwowania w piekarniku, parowarze lub maszynie do konserwowania. Książkę uzupełnia ponad 100 przepisów, od prostych dżemów i marmolad, soków i syropów, pesto i chutney, solonych przysmaków i marynowanych warzyw po zupy, gulasz i rolady wołowe w słoikach. W odpowiednich słoikach można również upiec chleb, ciasta, a nawet pizzę.
Szczegóły i specyfikacje
- Materiał: laminowany karton
- Waga pojedynczej sztuki: 866 g
- Autor: Nikolaus Tomisch i Felix Büchele
- ISBN-Nummer: 978-3702016500
- Podtytuł: "Łatwe konserwowanie" i "Konserwowanie"
- Strony: 254 strony
- Rok wydania: 2017
- Wydawca: Leopold Stocker Verlag
- Język: niemiecki
October 10, 2024 10:32
Gotowanie dla początkujących
Ta książka bardzo ułatwiła mi rozpoczęcie konserwowania! Instrukcje krok po kroku są jasne i zrozumiałe. Szczególnie podoba mi się fakt, że istnieje również wiele wskazówek dotyczących przechowywania i trwałości. Idealny dla początkujących, którzy nadal czują się niepewnie
Waga w gramach: | 866 g |
---|
Waga w gramach: | 866 g |
---|
Zaloguj się
10 października 2024 10:32
Gotowanie dla początkujących
Ta książka bardzo ułatwiła mi rozpoczęcie konserwowania! Instrukcje krok po kroku są jasne i zrozumiałe. Szczególnie podoba mi się fakt, że istnieje również wiele wskazówek dotyczących przechowywania i trwałości. Idealny dla początkujących, którzy nadal czują się niepewnie