Łatwa fermentacja
Informacje dot. produktu "Łatwa fermentacja"
Opis
Wszechstronna książka zawierająca 150 przepisów z całego świata!
Żywność i napoje są konserwowane i lepiej przyswajalne dzięki fermentacji od tysięcy lat. W tej książce dowiesz się o wszystkich rodzajach fermentacji z użyciem mikroorganizmów i kultur starterowych. Poszczególne procesy fermentacji zostały szczegółowo opisane.
Otrzymasz 150 przepisów z całego świata. Możesz spodziewać się prozdrowotnych smakołyków, takich jak: kiszona kapusta, kiszone buraki, marynowane grzyby po polsku, marynowane korniszony, filipińskie jajka i koreańskie kimchi. Oczywiście nie można pominąć klasyków, takich jak chleb na zakwasie, chutney, ketchup pomidorowy, jogurt i serek śmietankowy. Można również spróbować pysznych napojów, takich jak kombucha, kwas chlebowy i kefir kokosowo-limonkowy.
Więcej szczegółów
- Autorzy: Luna Kyung i Camille Oger
- Wydanie: 2 wydanie
- Numer ISBN: 9783702016098
- Podtytuł: Wszechstronna książka ze 150 przepisami z całego świata
- Strony: 360 stron
- Wydawca: Leopold Stocker Verlag
- Język: niemiecki
- Cechy szczególne: 200 kolorowych ilustracji, ponad 50 instrukcji krok po kroku
Zaloguj się