400 g organicznego proszku do pieczenia Doktor-Klaus noWaste
Informacje dot. produktu "400 g organicznego proszku do pieczenia Doktor-Klaus noWaste"
Ten produkt to żywność. Ekologiczny proszek do pieczenia Doktor-Klaus jest wegański, nie zawiera fosforanów i aluminium. Dzięki temu jest bardzo uniwersalny.
Zawiera czysty kamień nazębny, dlatego znany jest również jako proszek do pieczenia z czystym kamieniem nazębnym. Podczas produkcji wina w beczkach podczas procesu dojrzewania powstaje kamień nazębny. Po zabutelkowaniu wina na ściankach i dnie beczek można znaleźć kryształki kamienia nazębnego.
Do luźnych, pysznych ciast na delikatne ciasta, aromatyzowane babeczki, ciastka i wiele innych. Ekologiczny proszek do pieczenia Doktor-Klaus może być również używany do gotowania. Na przykład, aby uczynić rośliny strączkowe bardziej strawnymi
Szczegóły i specyfikacje
- Ilość: 400 g
- Składniki: Ekologiczna skrobia kukurydziana z certyfikowanych upraw ekologicznych, zakwaszacz czysty kamień winny (24,7% winian monopotasowy), substancja spulchniająca (wodorowęglan sodu).
- Składniki: Ekologiczny proszek do pieczenia firmy Doktor-Klaus
- opakowanie NoWaste: W praktycznym zakręcanym słoiku UNiTWIST. Pokrywka BioSeal nie zawiera PVC ani plastyfikatorów (ESBO). Słoik i pokrywka nadają się do recyklingu po oczyszczeniu. Do konserwowania, jako słoik do przechowywania, słoik na dżem, słoik na pikle, na miód, galaretkę itp.
- Jakość: Jakość spożywcza, certyfikat BIO (DE-ÖKO-006)
- Charakterystyka, zapach: Biały bezwonny proszek.
- Trwałość: Co najmniej 12 miesięcy od butelkowania.
- Przechowywanie: Przechowywać w czystym i suchym miejscu w temperaturze pokojowej.
- Cechy szczególne: Wegańskie.
Dane zgodne z LMIV (Rozporządzenie w sprawie informacji na temat żywności)
- Ilość netto nadzienia: 400 g
- Informacje o wartościach odżywczych ø 100 g
- Wartość kaloryczna 235 kcal / 1004 kJ
- Tłuszcz 0 g
- W tym nasycone kwasy tłuszczowe 0 g
- Węglowodany 44 g
- W tym cukier 0 g
- W tym białko jaja 0 g
- Sól 17,5 g
Producent:
FloraCura GmbH
Kreuzjochstrasse 1
D-82467 Garmisch-Partenkirchen
October 30, 2024 08:49
Prawdziwa konieczność w mojej kuchni!
Proszek do pieczenia w szklance to mój nowy faworyt! Wreszcie, nie ma już irytujących paczek papierowych latających wszędzie - stałe szkło nie tylko wygląda pięknie, ale jest również znacznie bardziej praktyczne. Utrzymuje proszek suchy i świeży, a ja mogę precyzyjnie dozować bez konieczności ciągłego sięgania po nowe opakowanie. Wydaje się też bardziej zrównoważony. Małe ulepszenie w kuchni, którego nie chcę już przegapić!
Białko: | 0 g |
---|---|
Energia: | 235 kcal / 1004 kJ |
Sól: | 17.5 g |
Tłuszcz: | 0 g |
Węglowodany: | 44.0 g |
w tym cukry: | 0 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe: | 0 g |
Średnia wartość odżywcza: | pro 100 g |
Białko: | 0 g |
---|---|
Energia: | 235 kcal / 1004 kJ |
Sól: | 17.5 g |
Tłuszcz: | 0 g |
Węglowodany: | 44.0 g |
w tym cukry: | 0 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe: | 0 g |
Średnia wartość odżywcza: | pro 100 g |
Zaloguj się
30 października 2024 08:49
Prawdziwa konieczność w mojej kuchni!
Proszek do pieczenia w szklance to mój nowy faworyt! Wreszcie, nie ma już irytujących paczek papierowych latających wszędzie - stałe szkło nie tylko wygląda pięknie, ale jest również znacznie bardziej praktyczne. Utrzymuje proszek suchy i świeży, a ja mogę precyzyjnie dozować bez konieczności ciągłego sięgania po nowe opakowanie. Wydaje się też bardziej zrównoważony. Małe ulepszenie w kuchni, którego nie chcę już przegapić!