450 g organicznego słodu jęczmiennego w proszku Doktor-Klaus noWaste
Informacje dot. produktu "450 g organicznego słodu jęczmiennego w proszku Doktor-Klaus noWaste"
Opis
Ten produkt jest srodkiem spozywczym. Ekologiczny slód jeczmienny w proszku firmy Doktor-Klaus nadaje sie do poprawy wlasciwosci wypiekowych.
Drobno zmielony slód jeczmienny w proszku o zawartosci maltozy od ok. 44 do 54 %. Proszek jest wytwarzany przez ekstrakcje zdrowego slodu jeczmiennego goraca woda. Brzeczka jest zageszczana za pomoca parownika i suszona w suszarce rozpylowej. Nie zawiera zadnych dodatków takich jak kwas askorbinowy czy sztuczne enzymy.
Jest to czysto organiczny, naturalny produkt. Dzieki naszemu slodowi jeczmiennemu w proszku mozesz przygotowac chrupiacy, przyrumieniony chleb i bulki. Wystarczy 10-30 g slodu jeczmiennego w proszku na 1 kg maki. Jest on szczególnie wydajny.
Szczególy i specyfikacje
- Ilosc: 450 g
- Skladniki: Maka ze slodu jeczmiennego z certyfikowanych upraw ekologicznych
- Skladniki: Ekologiczny slód jeczmienny w proszku od Doktor-Klaus
- opakowanie NoWaste: W praktycznym zakrecanym sloiku UNiTWIST. Pokrywka BioSeal nie zawiera PVC ani plastyfikatorów (ESBO). Sloik i pokrywka nadaja sie do recyklingu po oczyszczeniu. Do konserwowania, jako sloik do przechowywania, sloik na dzem, sloik na pikle, na miód, galaretke itp.Jakosc: Jakosc spozywcza, certyfikat BIO (DE-ÖKO-006)
- Charakterystyka, zapach: Bialo-brazowy bezwonny proszek.
- Trwalosc: Co najmniej 12 miesiecy od butelkowania.
- Przechowywanie: Przechowywac w czystym i suchym miejscu w temperaturze pokojowej.
- Cechy szczególne: Weganskie.
Dane zgodne z LMIV (Rozporzadzenie w sprawie informacji na temat zywnosci)
- Ilosc netto nadzienia: 450 g
- Informacje zywieniowe ø 100 g:
- Wartosc kaloryczna 387 kcal / 1646 kJ
- Tluszcz 0,2 g
- W tym nasycone kwasy tluszczowe 0 g
- Weglowodany 90 g
- W tym cukier 40 g
- Bialko jaja 2 g
- Sól 0,275 g
Producent:
FloraCura GmbH
Kreuzjochstrasse 1
D-82467 Garmisch-Partenkirchen
October 30, 2024 08:46
Wysokiej jakości smak dla doskonałych efektów pieczenia
Słodowy proszek jęczmienny dał mojemu chlebowi trochę więcej! Smak jest pełny i naturalny, a solidne szkło zapewnia, że proszek pozostaje świeży przez długi czas. Teraz używam go za każdym razem, gdy pieczę, a wyniki są zawsze fantastyczne!
| Białko: | 10 g |
|---|---|
| Energia: | 360 kcal / 1522 kJ |
| Składniki: | Mąka jęczmienna |
| Sól: | 0.084 g |
| Tłuszcz: | 2.7 g |
| Węglowodany: | 68 g |
| w tym cukry: | 10.5 g |
| w tym nasycone kwasy tłuszczowe: | < 1 g |
| Średnia wartość odżywcza: | pro 100 g |
| Białko: | 10 g |
|---|---|
| Energia: | 360 kcal / 1522 kJ |
| Składniki: | Mąka jęczmienna |
| Sól: | 0.084 g |
| Tłuszcz: | 2.7 g |
| Węglowodany: | 68 g |
| w tym cukry: | 10.5 g |
| w tym nasycone kwasy tłuszczowe: | < 1 g |
| Średnia wartość odżywcza: | pro 100 g |
Zaloguj się
30 października 2024 08:46
Wysokiej jakości smak dla doskonałych efektów pieczenia
Słodowy proszek jęczmienny dał mojemu chlebowi trochę więcej! Smak jest pełny i naturalny, a solidne szkło zapewnia, że proszek pozostaje świeży przez długi czas. Teraz używam go za każdym razem, gdy pieczę, a wyniki są zawsze fantastyczne!