570g pektyny jabłkowej Doktor-Klaus noWaste
245,00 zł*
Produkt obecnie niedostępny
Informacje dot. produktu "570g pektyny jabłkowej Doktor-Klaus noWaste"
Opis
Ten produkt jest środkiem spożywczym.
Pektyna nie jest jeszcze dostępna w jakości ekologicznej. Pektyna jabłkowa jest wytwarzana z wytłoków soku jabłkowego. Pektyna jabłkowa nie jest amidowana i dlatego jest zatwierdzona do wytwarzania produktów ekologicznych.
Pektyna jabłkowa firmy Doktor-Klaus jest wegańskim środkiem żelującym. Szczególnie szybko i elastycznie żeluje. Bogata w błonnik. Niskokaloryczna. Dzięki temu idealnie nadaje się do przygotowywania produktów do smarowania bez cukru lub o obniżonej zawartości cukru.
Szczegóły i specyfikacje
- Ilość: 570 g
- Składniki: Pektyna jabłkowa, dekstroza
- Składniki: Pektyna jabłkowa firmy Doktor-Klaus
- opakowanie NoWaste: W praktycznym zakręcanym słoiku UNiTWIST. Pokrywka BioSeal nie zawiera PVC ani plastyfikatorów (ESBO). Słoik i pokrywka nadają się do recyklingu po oczyszczeniu. Do konserwowania, jako słoik do przechowywania, słoik na dżem, słoik na pikle, na miód, galaretkę itp.
- Jakość: Jakość spożywcza
- Charakterystyka, zapach: Jasnobrązowy bezwonny proszek
- Trwałość: Co najmniej 12 miesięcy od butelkowania.
- Przechowywanie: Przechowywać w czystym i suchym miejscu w temperaturze pokojowej.
- Cechy szczególne: Wegańskie.
Dane zgodne z LMIV (Rozporządzenie w sprawie informacji na temat żywności)
- Ilość netto nadzienia: 570 g
- Informacje żywieniowe ø 100 g:
- Wartość kaloryczna 243 kcal / 1016 kJ
- Tłuszcz < 1 g
- W tym nasycone kwasy tłuszczowe < 1 g
- Węglowodany 25 g
- W tym cukier 25 g
- Białko jaja < 1 g
- Sól 0,0025 g
Producent:
FloraCura GmbH
Kreuzjochstrasse 1
D-82467 Garmisch-Partenkirchen
October 30, 2024 10:29
Super wszechstronny i praktyczny
Byłem mile zaskoczony tą pektyną jabłkową. Używam go nie tylko do dżemów, ale także jako środek wiążący do sosów. Szkło stałe jest idealne do przechowywania i dobrze pasuje do mojej kuchni - nie musisz martwić się wilgocią lub zepsuciem.
Białko: | < 1.0 g |
---|---|
Energia: | 243 kcal / 1016 kJ |
Składniki: | Pektyna jabłkowa, dekstroza |
Sól: | 0.0025 g |
Tłuszcz: | < 1.0 g |
Węglowodany: | 25 g |
w tym cukry: | 25 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe: | < 1.0 g |
Średnia wartość odżywcza: | pro 100 g |
Białko: | < 1.0 g |
---|---|
Energia: | 243 kcal / 1016 kJ |
Składniki: | Pektyna jabłkowa, dekstroza |
Sól: | 0.0025 g |
Tłuszcz: | < 1.0 g |
Węglowodany: | 25 g |
w tym cukry: | 25 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe: | < 1.0 g |
Średnia wartość odżywcza: | pro 100 g |
Zaloguj się
30 października 2024 10:29
Super wszechstronny i praktyczny
Byłem mile zaskoczony tą pektyną jabłkową. Używam go nie tylko do dżemów, ale także jako środek wiążący do sosów. Szkło stałe jest idealne do przechowywania i dobrze pasuje do mojej kuchni - nie musisz martwić się wilgocią lub zepsuciem.